X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O nouă rundă de granturi pentru diasporă

8 dec. 2017,, 13:50   Economie
2697 0

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) anunță o nouă rundă de granturi în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub (DEH).

Acesta este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, iar scopul este de a-i susține în implementarea ideilor lor în Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Diaspora Engagement Hub include trei subprograme. Primul se referă la parteneriate tematice regionale. Este vorba despre trei granturi a cîte 93,9 mii lei. Banii sînt oferiți asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate. Proiectele vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Al doilea program se referă la abilitarea femeilor din diasporă. Este vorba despre cinci granturi a cîte 93,9 mii lei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă. Vor fi încurajate proiectele axate pe dezvoltarea start-up-urilor înființate de către femei în Republica Moldova.

Cel de al treilea program ține de reîntoarcerea profesională a diasporei. Sunt zece granturi a cîte 37,5 mii lei. Banii vor fi oferiți profesioniștilor din diasporă cu scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Termenul de aplicare este 8 decembrie – 28 februarie, iar evaluarea proiectelor depuse va avea loc în luna martie 2018. Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală) este 31 august 2018.

DEH se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?