Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tîrgul de Crăciun organizat de Guvern cheamă la unitate și schimbare de mentalitate

7 dec. 2017,, 18:50   Societate
2922 0

Tîrgul de Crăciun din strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie, ora 18.00, și se va desfășura cu sloganul: „Acasă de Crăciun”. Acesta va fi deschis pînă pe 14 ianuarie, între 10.00 și 22.00. În seara deschiderii tîrgului, formațiile „Fluieraș” și „Etno Republic” vor susține un recital.


Premierul Pavel Filip a declarant în cadrul unei conferințe de presă că Tîrgul de Crăciun este un eveniment care vine să aducă o schimbare de atitudine și mentalitate. „Vrem ca chișinăuienii, locuitorii din toată Republica Moldova, dar și conaționalii noștri care sînt peste hotare și vor reveni acasă în timpul sărbătorilor de Crăciun să se simtă exact ca în marile orașe europene în toiul sărbătorilor de Crăciun, să se simtă în același timp la Chișinău, acasă”, a spus premierul.

Pomul de Crăciun instalat în apropierea Palatului Național a fost adus din Carpații Romîniei și a fost un cadou din partea guvernului de la București. Acesta are 20 de metri și va fi împodobit cu ghirlande și 350 de figurine. Întreaga zonă va fi decorată cu mii de luminițe.

Tîrgul de Crăciun va include cinci zone:
– Zona de poveste, în vecinătatea bradului, unde copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun;
– Zona de gheață, unde va fi amenajat un patinoar;
– Zona aventurii, unde va fi instalat un carusel cu o capacitate de 72 de locuri;
– Zona tradițiilor, cu meșteșuguri populare și produsele tradiționale;
– Zona colindelor, care va completa atmosfera cu sunete de clopoței și recitaluri ale artiștilor cunoscuți.

Scena principală va fi amplasată lîngă pomul de Crăciun, unde, începînd cu 15 decembrie pînă pe 14 ianuarie, vor avea loc în fiecare zi acțiuni culturale susținute de copiii din r țară. Peste patru mii de copii din familii cu venituri modeste se vor bucura gratis de carusel, patinoar și vor primi daruri de la Moș Crăciun.

În noaptea de Revelion, tîrgul va fi deschis pînă la ora 20.00 și își va relua activitatea pe 1 ianuarie la ora 12.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?