Kremlinul a comentat declarația lui Trump despre Ierusalim

Kremlinul a comentat declarația lui Trump despre Ierusalim

Recunoașterea de către președintele american, Donald Tramp, a Ierusalimului drept capitala Israelului nu contribuie la soluționarea conflictelor din Orientul Mijlociu, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de „Lenta.ru”.

„Știm că nu toată lumea este de acord cu o astfel de decizie a președintelui SUA. Mai mult decît atît, aceasta provoacă o reacție destul de puternică în Ramallah și, în general, în rîndul palestinienilor”, a spus oficialul de la Kremlin.

Peskov a remarcat că acest lucru duce la o ”divizare între comunitatea internațională”. „Ce trebuie de făcut? De continuat a căuta modalități de rezolvare prin mijloace politice și diplomatice, cu toate că situația, fără îndoială, s-a înrăutățit în mod semnificativ”, a răspuns el la o întrebare despre modul de abordare a situației.

Ieri, Donald Trump a anunțat recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului. El a cerut, de asemenea, Departamentului de Stat să înceapă lucrările privind transferul Ambasadei Americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Mulți lideri mondiali au criticat această decizie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load