X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Imagini incredibile arată aeronava pierdută de americani în timpul atacurilor

7 dec. 2017,, 22:31   Externe
4088 2

În 1941, are loc atacul forţelor japoneze asupra flotei militare a SUA din Pacific staţionată la Pearl Harbour. Acest atac a avut drept consecinţă intrarea Statelor Unite ale Americii în cel de-al Doilea Război Mondial.

În luna iunie a anului 2015, o echipă formată din arheologi ai Administraţiei Naţionale Americane a Oceanelor, împreună cu scafandrii Universităţii din Hawaii au descoperit epava unui avion doborît în timpul atacurilor din dimineaţa zilei de 7 decembrie 1941, de la Pearl Harbor.

La acea dată, o escadrilă de avioane ale Marinei Imperiale Japoneze au bombardat cea mai importantă bază navală americană din Oceanul Pacific, localizată pe insula Oahu din arhipelagul Hawaii.

Pe 7 decembrie, 27 de avioane americane din tip "Catalina PBY", aflate la sol, au fost distruse. Epava unuia dintre acestea a fost identificată în anul 1994 de către membrii grupului de scafandri Hawaii Underwater Explorers. Atunci ei nu au putut studia în detaliu epava, din cauza condiţiilor dificile de scufundare.

În luna iunie a anului 2015, o echipă formată din studenţi ai Universităţii din Hawaii au reluat cercetările începute de scafandri în 1994. Ei au beneficiat de echipamente de ultimă generaţie, care le-au permis să studieze în amănunt epava. Echipa de cercetare a fost condusă de Hans van Tilburg, arheolog în cadrul Administraţiei Naţionale Americane a Oceanelor.


Epava descoperită în urmă cu mai bine de 20 de ani a aparţinut unei aeronave de tip Catalina PBY-5. Rămăşiţele avionului se află la o adîncime de aproape 9 metri, într-un sit protejat protejat prin lege, începînd cu anul 2004.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?