Centrele de Sănătate Publică teritoriale au fost dotate cu mașini noi

Centrele de Sănătate Publică teritoriale au fost dotate cu mașini noi

De astăzi, laboratoarele performante din Centrele de Sănătate Publică teritoriale vor acorda servicii mai calitative și mai eficiente.

În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dotat cu 12 mașini noi, 10 laboratoare performante din cadrul Centrelor de Sănătate Publică teritoriale care vor fi utilizate pentru colectarea probelor  și vor servi ca suport tehnic pentru deplasarea specialiștilor în focarele de boli contagioase, supravegherea obiectelor economiei naționale din teritoriile deservite.

De mașini noi vor beneficia Centrele de la Edineț, Bălți, Soroca, Ungheni, Chișinău, Orhei, Căușeni, Cahul, Comrat, Hîncești, care vor menţine autovehiculele în stare funcţională prin exploatarea tehnică adecvată.

„Serviciile medicale trebuie să fie mai accesibile și mai aproape de pacienți. Cele 12 autovehicule pe care le repartizăm astăzi vor contribui la realizarea investigațiilor de laborator în termeni eficienți și rapizi”, a menționat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

Pentru procurarea autovehiculelor s-au cheltuit circa două milioane jumate de lei din mijloacele financiare sulimentare prevăzute în  bugetul Centrului Național de Sănătate Publică pentru anul 2017.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load