X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Coreea de Sud a alocat bani pentru lichidarea lui Kim Jong-un

7 dec. 2017,, 19:01   Externe
2977 0

Coreea de Sud va crea un detașament special pentru a-l lichida pe liderul RPDC Kim Jong-un.

Conducerea Coreei de Sud a inclus oficial în bugetul de apărare al țării pentru anul 2018 cheltuielile pentru uciderea lui Kim Jong-un. 340 de milioane de woni (310 mii de dolari) vor fi folosiți pentru a achita instruirea și echiparea unui detașament, alcătuit din mii de oameni, al cărui scop va fi lichidarea conducătorului nord-coreean.

Este preconizat că detașamentul se va antrena după programului detașamentului american SEAL Team Six, care în anul 2011 l-a lichidat pe teroristul internațional Osama bin Laden, scrie ziarul. Detașamentului special va fi dotat cu drone-sinucigașe, drone de recunoaștere și lansatoare de grenade grele. Există, de asemenea, planuri de modernizare și perfecționare a elicopterului american de transport Ch-47 Chinook, care va trebui să pătrundă neobservat pe teritoriul Coreei de Nord.

Oficialii sud-coreeni au de gînd să mărească, cu timpul, costurile de întreținere ale detașamentului special, cheltuind pentru acesta 26 de miliarde de woni (24 de milioane de dolari).

Anterior, joi, autoritățile din RPDC au declarat că războiul pe Peninsula Coreeană este inevitabil. Ministerul de Externe al Coreei de Nord a considerat că exercițiile militare, desfășurate de Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud, precum și declarațiile oficialilor de la Washington, sînt dovezi ale pregătirilor pentru atacul armat asupra RPDC. La Phenian, au remarcat că nu se dorește un război, dar și că nici nu se vor ascunde de acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?