X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trei țări care au refuzat solicitanții de azil, acționate în judecată de Comisia Europeană

7 dec. 2017,, 14:48   Externe
2899 0

Comisia Europeană va da în judecată, la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), cu sediul la Luxemburg, trei ţări - Polonia, Ungaria şi Republica Cehă -, pentru că refuză să primească solicitanţi de azil, au indicat miercuri două surse din cadrul UE.

Executivul UE va anunţa decizia în cursul zilei de joi, intensificînd astfel un caz juridic pe care l-a deschis împotriva celor trei ţări în vara acestui an.

Cele trei ţări au refuzat să găzduiască solicitanţi de azil, în pofida unei scăderi generale a numărului de migranţi ca urmare a întăririi controalelor la graniţă şi a proiectelor din spatele frontierelor UE pentru descurajarea migraţiei către Europa.

Ţările în cauză spun că refugiaţii, în majoritate musulmani, nu-şi au locul în ţări cu o societate omogenă, predominant creştină, şi invocă preocupările în materie de securitate avînd în vedere atacurile sîngeroase comise de către militanţi islamişti în Europa.

Reticenţa lor în a-i ajuta pe migranţii proveniţi din Africa şi Orientul Mijlociu a provocat o dispută cu multe alte guverne europene: Grecia şi Italia, care reprezintă primele porţi de intrare a refugiaţilor şi migranţilor pe continent, dar şi Germania şi alte ţări occidentale bogate, care sînt frecvent destinaţii finale preferate.


Cele trei ţări au pierdut deja la CEJ un proces pe tema migraţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?