Voronin cere tragerea la răspundere penală a lui Ghimpu, sugerîndu-i să se trateze

Voronin cere tragerea la răspundere penală a lui Ghimpu, sugerîndu-i să se trateze

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, îndeamnă Procuratura Generală să deschidă un dosar penal pe numele liderului PL, Mihai Ghimpu.

Declarația a fost făcută după ce liderul liberal a propus declararea anului 2018 în Republica Moldova drept anul Unirii, anunță NOI.md.

Ghimpu a mai propus crearea unei comisii parlamentare formate din membrii fracțiunilor Parlamentare ale PL, PDM, PPEM, fără cei din PCRM și PSRM, care va elabora planul de acțiuni privind acțiunile preconizate pentru anul 2018.

În replică, Voronin a spus că, prin astfel de declarații, Ghimpu cheamă la dezbinarea statului, și a cerut tragerea acestuia la răspundere.

„Cit ți-au plătit românii pentru aceste declarații? V-am propus la ședința anterioară bilete, posmagi… Treceți încolo dacă doriți să vă uniți. Dați-ne  voie sa construim țara noastră Republica Moldova, stat suveran, care merge spre modernizare. Care Românie? Dacă aveți temperatură si probleme cu sănătatea, duceți-vă  și tratați-vă. Constituția prevede că cei care cheamă la dezbinarea statului trebuie trași la răspundere”, a spus liderul PCRM.

O replică la declarația făcută de Mihai Ghimpu a avut și socialistul Vlad Batrîncea, care și-a exprimat nemulțumirea că Ghimpu a acuzat PCRM și PSRM că susțin politica Federației Ruse.

„De ce vă aduceți aminte de Unire cînd sînt pornite dosare pe corupție, cînd scădeți în sondaje? D-voastră sînteți cel care ați falimentat Unirea”, a spus Batrîncea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load