Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum trebuie disciplinați șoferii de microbuze (VIDEO)

7 dec. 2017,, 11:50   Societate
3899 2

Tot mai mulți șoferi încalcă Regulamentul circulației rutiere, acest lucru fiind un rezultat al gestionării ineficiente a circulației. Lumea a înțeles că trebuie corectate erorile umane, nu pedepsiți șoferii.

Microbuzele de rută nu fac altceva decît să îngreuneze traficul rutier, oprind chiar pe trecerile de pietoni și punînd în pericol siguranța pietonilor.

Acestea sînt cîteva opinii exprimate de Ilie Bricicaru, doctor în științe tehnice, expert internațional în siguranță rutieră, în cadrul unui interviu oferit portalului NOI.md.

„Tot ce face șoferul este o consecință, iar faptul că șoferii încalcă des Regulamentul circulației rutiere este rezultatul organizării proaste a circulației. În lume s-a înțeles că trebuie să gestionăm eroarea umană, nu să pedepsim șoferul, pentru că nu va fi niciun rezultat, nu vom disciplina astfel șoferii”, susține Ilie Bricicaru.

Potrivit expertului, responsabili de tot ce se întîmplă în trafic nu sînt doar șoferii sau pietonii, ci și cei care organizează sistemul.


„Nu doar șoferul trebuie pedepsit, ci și cei care gestionează sistemul, cei care fac un marcaj rutier prost sau instalează un indicator rutier acolo unde nu este nevoie. Pietonul, ca și șoferul, merge pe unde îi permite cel care a organizat sistemul. Cel care organizează sistemul este responsabil de faptul cum și pe unde traversează pietonul”, a adăugat Bricicaru.

Întrebat despre rolul microbuzelor în capitală, expertul atenționează că acestea reprezintă o problemă majoră, avînd în vedere că șoferii acestora staționează cum și unde le poftește inima. Dar există soluții pentru îmbunătățirea situației, cum ar fi, de exemplu, instalarea unor GPS-uri.

„Microbuzele de rută reprezintă o problemă, toate intră în intersecții de pe banda a doua sau a treia. Șoferii de microbuze, la fel, trebuie pedepsiți. Iar dacă intrarea într-o intersecție este prost gestionată, toți vor comite încălcări. Cei care opresc înaintea sau pe trecerea de pietoni ar trebui să fie pedepsiți la nivelul unui accident rutier. Totodată, circulația microbuzelor de rută ar putea fi controlată prin instalarea unor GPS-uri”, a punctat Ilie Bricicaru, doctor în științe tehnice, expert internațional în siguranță rutieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?