Termenul trecerii la televiziunea digitală terestră a fost extins

Termenul trecerii la televiziunea digitală terestră a fost extins

În Moldova, perioada de tranziție de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră a fost extinsă pînă în martie 2020.

O astfel de decizie a fost luată de către Guvern, care a aprobat modificările corespunzătoare la legislația în vigoare, relatează NOI.md.

Inițial, procesul de tranziție de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră urma să se încheie înainte de 17 iunie 2015. Apoi, termenul limită a fost prelungit pînă la 31 decembrie 2017.

Potrivit viceprim-ministrului, ministrului Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în același timp, radiodifuzorii au fost, din punct de vedere tehnic și financiar, nepregătiți să creeze către această dată multiplexuri digitale regionale sau să înceapă difuzarea în multiplex cu acoperire națională.

Calmîc a subliniat că, anterior, din bugetul de stat nu au fost alocate resursele financiare necesare pentru a asigura tranziția la televiziunea digitală. Ținînd cont de aceste condiții, s-a propus prelungirea perioadei de tranziție de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră pînă în o martie 2020.

Ministrul Economiei a mai comunicat că a fost înaintată propunerea privind sincronizarea termenelor de valabilitate a licențelor de utilizare a canalelor și frecvențelor radio pentru televiziunea analogică terestră cu perioada de tranziție prevăzută în proiectul de lege.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load