Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ultima oră! Băsescu poate fi declarat persona non-grata (DOC.)

7 dec. 2017,, 09:55   Politică
5139 16

Mai multe comisii din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova solicită inițierea procedurii de declarare persona non-grata a fostului președinte Român, Traian Băsescu pe teritoriul Republicii Moldova, anunță NOI.md

Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, după o ședință de lucru în care s-a discutat despre acțiunile desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către fostul președinte român Traian Băsescu.

Amintim, că la începutul acestui an președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat la data de 3 ianuarie curent decretul pentru retragerea cetățeniei pentru Traian Băsescu. Ulterior, Băsescu a atacat decizia în instanță iar acum are loc procesul de judecată.

Anterior, reprezentanții organizațiilor Mișcarea Națională „Voievod”, „Urmașii lui Ștefan” și „Scutul Moldovenesc” au condamnat activitatea politică în Republica Moldova a fostului președinte al României, Traian Băsescu, în special, promovarea unirii.

În cadrul unei conferințe de presă, liderii celor trei ONG-uri le-au cerut autorităților să anuleze articolul din Constituție, care le permite cetățenilor străini implicarea în politica moldovenească.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?