Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Condiţii europene pentru pacienţii centrului Mamei și Copilului

7 dec. 2017,, 13:11   Societate
2163 0

Condiţiile în spitalele din Capitală se apropie tot mai mult de standardele europene.

Şi Secția de Cardiologie a Institutului Mamei și Copilului și-a deschis larg ușile după reparația capitală, care a durat patru luni. Pereții scorojiți, pardoseala veche și baia infectă, sînt deja o problemă de domeniul trecutului. Lucrările de renovare au costat peste două milioane de lei, oferite de Guvernul Romîniei.

"Practic toate încăperile din această secție au fost renovate. Noi avem șapte săli pentru pacienți, avem saloane pentru terapie intensivă. A fost renovate și încăperile pentru personal medical", a declarat Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei şi Copilului.

"Acum e o plăcere să vii la serviciu. În primul rînd, copiii sînt foarte bucuroşi", a spus Svetlana Slonovschi, /asistentă superioară.

La inaugurare au fost prezenți ambasadorul Romîniei la Chișinău, Daniel Ioniță dar și ministrul Sănătății, Stela Grigoraș.

"Am putut cu toții să aducem daruri frumoase pentru copiii din Republica Moldova și pentru personalul medical, care lucrează aici, pentru pacienții și cetățenii Republicii Moldova, care venind în spital au evident o problemă, însă este important să plece de aici cu speranță", a precizat ambasadorul Romîniei la Chișinău.

"Este un proiect foarte important pentru această instituție. Secția de cardiologie este o secție absolut unicală pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova. Este absolut vitală pentru copii cardiaci", a menţionat ministrul Sănătății, Protecției Sociale și a Familiei, Stela Grigoraş.

Şi Secţia Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal numărul 1 a fost redechisă după renovare. Aici au au fost investite 2,4 milioane lei, din bugetul municipal.

"Totul a fost renovat. Tencuiala dată jos, pereţii, podeaua, tavanul, iluminatul, reţelele electrice, termice. Tot, tot a fost schimbat. Am vrut ca să fie o secţie dintre cele mai bune şi lucrul ista s-a întîmplat", a spus Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău

Noul mobilier a costat peste 200 de mii de lei, cheltuieli pe care şi le-a asumat instituţia medicală.

"Absolut în toate saloanele s-a schimbat mobilierul, s-a renovat o parte din paturi pentru pacienţi, s-au îmbunătăţit şi condiţiile pentru personal", a declarat Iurie Dondiuc, director IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1.

"Noi putem oferi pacientelor acele condiţii decente pentru spitalizare şi pentru acordarea unui act medical de calitate", a precizat Alina Bejan, vicedirector pe problemele obstetrical-ginecologice.

În acest an, în cadrul Spitalului municipal nr.1 au fost renovate cinci secţii. Alte patru vor fi reparate anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?