Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Incendii în California: Circa 200.000 de persoane au primit ordine de evacuare

7 dec. 2017,, 09:51   Externe
2733 0

Autorităţile din statul american California au emis joi ordine de evacuare pentru aproximativ 200.000 de locuitori, în condiţiile în care incendiile de vegetaţie s-au extins în ultimele ore, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Sute de case din zona metropolitană a Los Angelesului şi dincolo de aceasta au fost distruse începînd de luni, dar pompierii nu au reuşit să ajungă şi în zonele greu afectate pentru a avea date exacte privind pagubele. Incendiile sînt controlate doar în proporţie de 5%.

Cele cinci focare de incendiu au provocat închiderea unor autostrăzi, şcoli şi muzee, au întrerupt producţiile TV şi au generat un nor de fum periculos deasupra regiunii. Deocamdată nu au fost înregistrate decese, fiind raportate doar cîteva persoane rănite.

Numărul locuitorilor afectaţi în California a ajuns la 46.000. Peste 300 de angajaţi ai Departamentului de Pompieri din Los Angeles intervin la faţa locului, iar la nivel statal sînt peste 2.000 de membri ai serviciilor de intervenţie.

Serviciul american de meteorologie a extins avertizarea de cod roşu în mare parte din regiunea Californiei de Sud pînă sîmbătă. Vîntul puternic, de pînă la 129 de kilometri la oră, favorizează extinderea focului.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat timp de o săptămînă nordul statului american California.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?