Un membru al Consiliului local Bubuieci şi complicele acestuia, reţinuţi

Un membru al Consiliului local Bubuieci şi complicele acestuia, reţinuţi

Secretarul Consiliului local Bubuieci şi un complice de-al lui au fost reţinuţi de către CNA şi procurori într-un dosar de corupţie, relatează NOI.md.

Aceştia sînt bănuiţi că ar fi deposedat abuziv administraţia publică locală de patru terenuri pentru construcţie, prejudiciind Primăria cu aproximativ 1 milion de lei.

Potrivit materialelor cauzei, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, ale căror nume şi prenume corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vîndut unor terţi. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 de mii de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul articolului 327 Cod penal – abuz de serviciu – infracţiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

Ieri, ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile secretarului Consiliului, inginerului pentru reglementarea regimului funciar al Primăriei Bubuieci, dar şi la alte persoane vizate în dosar. Tot ieri, procurorii l-au audiat şi pe primarul comunei Bubuieci. În prezent, secretarul Consiliului şi complicele acestuia se află în custodia CNA, fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load