X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Praga este pregătită pentru festivalul YMCA (FOTO)

1 aug. 2013,, 17:20   Societate
2891 0
Foto: noi.md
În cadrul pregătirilor pentru Festivalul Internațional ”YMCA” de la Praga voluntarii moldoveni au amenajat 5 scene, circa 30 de corturi și alte instalații. Toate acestea participanții Mișcării de Tineret ”Voievod” le-au reușit în doar o săptămînă. Amenajarea teritoriului unui parc din centrul capitalei Cehiei este aproape încheiată, iar organizatorii festivalului sînt mulțumiți de munca depusă de echipa din Moldova.

”Băieții moldoveni sînt foarte puternici, au o pregătire fizică bună și sînt plini de entuziasm. Uneori, ei chiar sînt prea operativi, multe activități complicate au fost finalizate înainte de termen”, a menționat managerul general al festivalului, Yan Luck.

La rîndul lor, voluntarii moldoveni au spus că pentru ei nu a fost nimic complicat, în schimb, au avut o experiență inedită. ”Pentru noi nu a fost nimic complicat, cu atît mai mult că nu sîntem la prima participare de acest fel. Ne-a fost interesant să ajutăm”, a menționat voluntarul Serghei Stoler.
”Am muncit intens în echipă, cu lideri buni. Avem sentimentul plăcut că am participat la un eveniment important și acest lucru ne ajută foarte mult. Mai multe lucruri pentru noi au fost o premieră, de exemplu, amenajarea scenei. Este o experiență bună”, a relatat voluntarul Ivan Stavilă.

Amintim că circa 40 de voluntari din Republica Moldova au sosit la Praga pentru a participa la organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente pentru tineret din Europa și a participa cu programe demonstrative.

Programul festivalului include sute de seminare și ateliere, competiții sportive, prezentări și expoziții, evoluarea Ten Sing, precum și un concert grandios cu participarea vedetelor din diferite țări. Se estimează că la eveniment vor participa peste 5000 de tineri din diverse state. Festivalul demarează pe 4 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?