Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ziua de 8 martie ar putea fi lucrătoare, în schimbul unei minivacanțe de Revelion

6 dec. 2017,, 17:41   Societate
5847 5

Zilele de 8 martie și 1 mai ar putea fi lucrătoare, iar pentru perioada 31 decembrie – 2 ianuarie ar putea fi declarată o minivacanță.

Propunerea vine din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care susține că ziua de 8 martie este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare doar în țările din fosta Uniune Sovietică.

„Analizînd situația cu zilele de sărbătoare nelucrătoare din statele vecine și din Uniunea Europeană, constatăm că ziua de 8 martie este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare doar în țările din fosta Uniune Sovietică. Nicio țară din Uniunea Europeană nu are o asemenea sărbătoare ca zi nelucrătoare”, se motivează în nota informativă la proiectul de lege pentru modificarea și completarea art.111 din Codul muncii al Republicii Moldova.

Ziua de 1 mai se propune „să fie inclusă la categoria zilelor de sărbătoare, fără a fi declarată zi de odihnă”.

Mai mult, perioada 31 decembrie – 2 ianuarie ar putea fi declarată vacanță de Anul Nou.


„Modificarea respectivă va influența pozitiv asupra salariaților. Salariații vor beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de o minivacanță, după exemplul țărilor vecine. Cu atît mai mult că în această perioadă și copiii (elevii) sînt în vacanță”, se mai scrie în nota informativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?