Elevii din 11 școli din China, impuși să ”înghețe”

Elevii din 11 școli din China, impuși să ”înghețe”

În provincia chineză Hebei, a fost inițiată o anchetă după ce conducerea a 11 școli i-a obligat pe elevii săi să stea la ore afară, pe timp de ger, scrie The Telegraph.

Potrivit publicației, temperatura aerului era de aproximativ zero grade. Elevilor care începeau să înghețe, profesorii le permiteau să alerge în jurul locului lor de muncă.

Problema a apărut din cauza faptului că instituțiile de învățămînt nu aveau încălzirea – anterior clădirile se încălzeau cu cărbune, dar, în contextul îmbunătățirii situației mediului din China, autoritățile le-au cerut tuturor să treacă la electricitate.

Potrivit unuia dintre părinți, afară timpul s-a răcit cu trei săptămîni în urmă, dar în acest timp nu s-a făcut nimic în școli. „Era mai bine să te afli afară, unde ocazional ar putea apărea soarele, decît să stai în clase neîncălzite”, citează publicația cuvintele părintelui.

The Telegraph reamintește că, în decembrie 2016, aproximativ 400 de elevi din orașul Linzhou (provincia Hebei) au susținut un examen scris în aer liber în smog. Ulterior directorul instituției de învățămînt a fost concediat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load