13 pompieri și salvatori s-au reprofilat și au devenit paramedici SMURD

13 pompieri și salvatori s-au reprofilat și au devenit paramedici SMURD

13 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au devenit paramedici cu acte în regulă, notează NOI.md.

Aceștia au susținut un exament de calificare la Cimișlia, salvatorii și pompierii fiind instruiți de formatori IGSU pentru a interveni la acordarea primului ajutor calificat în caz de urgențe.

Noii specialiști au fost testați în probe individuale și de echipă, iar la final au primit certificate de absolvire a cursului inițial. Pompierii le-au prezentat examinatorilor metodele de resuscitare, imobilizare, aplicarea gulerului cervical, acordarea ajutorului în cazuri de fracturi deschise, dar și de intervenție în caz de asfixie.

Paramedicii vor interveni pentru acordarea primului ajutor în caz de accidente și situații excepționale. Mai mult, pentru a spori nivelul de pregătire al noilor specialiști, aceștia vor merge la Iași, unde vor obține experiență practică, intervenind cu colegii români în situații de urgență.

La întoarcere din România, ei vor fi încadrați în servicii SMURD la Cimișlia și Hîncești, care urmează să fie lansate în anul 2018. Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență a deschis primul serviciu SMURD în luna septembrie 2014, iar în prezent acestea activează la Bălți și Cahul

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load