Michalko: UE va continua să susțină Moldova

Michalko: UE va continua să susțină Moldova

Uniunea Europeană va continua să susțină Moldova în implementarea reformelor care vor asigura dezvoltarea țării și îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor.

O declarație în acest sens a făcut șeful Delegației UE în țara noastră, Peter Michalko, la întrevederea cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, relatează NOI.md.

Oficialii au discutat despre angajamentele Republicii Moldova în cadrul Acordului de asociere pe domeniile agricultură, dezvoltare regională și mediu și proiectele de dezvoltare în derulare.

Vasile Bîtca a subliniat că realizarea angajamentelor conform Acordului de asociere sînt prioritare și că se depun eforturi considerabile pentru a nu admite restanțe la acest capitol.

„Sîntem recunoscători Uniunii Europene pentru suportul oferit țării noastre. Vă mulțumim pentru că sînteți alături de cetățenii Republicii Moldova nu doar prin asistența și consultanța oferită în realizarea reformelor, dar și prin proiecte ce contribuie direct la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni”, a precizat Bîtca.

La rîndul său, Peter Michalko l-a felicitat pe ministru cu prilejul constituirii noului minister și i-a urat mult succes în activitate. „Mă bucur să știu că ați avut o cooperare eficientă și o comunicare deschisă cu toți predecesorii mei și sînt sigur că așa va fi și în continuare. Vă asigur că Uniunea Europeană va continua să susțină Republica Moldova în realizarea reformelor ce vor asigura dezvoltarea țării și condiții de viață îmbunătățite pentru cetățeni”, a menționat șeful Delegației UE.

Oficialii au convenit să continue cooperarea în baza Acordului de asociere pe domeniile gestionate de Minister și în vederea realizării proiectelor de dezvoltare.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load