Dumitru Braghiș reacționează: Vestea aceasta m-a dezamăgit

Dumitru Braghiș reacționează: Vestea aceasta m-a dezamăgit

Ex-premierul și fostul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă Dumitru Braghiş spune că a fost dezamăgit de decizia din aprilie 2017 privind rechemarea sa din funcția pe care o deținea din noiembrie 2015.

Potrivit lui Braghiș, decizia respectivă a fost una politică.

„Bineînţeles, vestea aceasta m-a decepţionat. Decizia a fost una politică. Nu eram reprezentant de partid, nici reprezentant al majorităţii guvernamentale, nu eram reprezentantul Partidului Socialiştilor şi, în acest mod, s-a luat decizia de a schimba ambasadorul. Eu şi astăzi nu am aflat din partea cui a fost iniţiativa şi nici nu deţin informaţii veridice despre cauza acestei schimbări. Am purtat discuţii cu mai mulţi demnitari din Moldova, însă niciunul nu mi-a putut justifica rechemarea. Toţi mi-au spus că e doar o decizie politică”, a declarat Dumitru Braghiş pentru curentul.md.

Totodată, fostul diplomat afirmă că se aștepta ca acest lucru să se întîmple.

„Ţinînd cont de unele semnale pe care le-am primit la începutul anului, presupuneam că acest lucru se va întîmpla”, a precizat el.

Dumitru Braghiş a menţionat că, în perioada activităţii sale în calitate de ambasador, au fost înregistrate mai multe rezultate favorabile, atît în domeniul economic, cît şi în cel politic, în relaţia cu Federaţia Rusă, cea mai importantă reuşită fiind vizita preşedintelui Dodon la Moscova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load