X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon a numit termenul de elaborare a noii Strategii de securitate

6 dec. 2017,, 10:50   Politică
2227 2

Noua Strategie de securitate națională a Republicii Moldova trebuie dezvoltată înainte de sfîrșitul anului 2018.

Acest fapt a fost menționat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a convocat o ședință de lucru cu consilieri prezidențiali, experți cu reputație în domeniu și reprezentanți din cadrul Aparatului Președintelui responsabili de sectorul de securitate, pentru a discuta etapa de elaborare a noii Strategii a securității naționale.

Potrivit unui comunicat al Președinției, la ședință s-a convenit asupra priorităților de bază ale documentului. Astfel, se prevede că obiectivul principal al acestuia trebuie să constituie respectarea neutralității Republicii Moldova, în calitate de garanție a securității statului.

De asemenea, Strategia trebuie să țină cont de abordarea multilaterală în relațiile cu partenerii externi. Un compartiment aparte al documentului trebuie să fie rezervat unor acțiuni concrete ce ar asigura creșterea economică durabilă, ordinea publică și bunăstarea populației.

Președintele a menționat că accentele trebuie puse pe soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă statul nostru, precum și faptul că Strategia trebuie să fie definitivată pînă la finele anului 2018.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?