X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mihail Saakaşvili a fost arestat la Kiev

5 dec. 2017,, 10:39   Externe
4058 2

Fostul guvernator al regiunii Odessa Mihail Saakaşvili a fost arestat la Kiev. Deocamdată nu se cunoaşte ce acuzaţii i se aduc, scrie meduza.io.

De dimineaţă, opozantul a ameninţat poliţiştii ucraineni că se va arunca în gol de pe acoperişul edificiului în care locuieşte. Gestul vine după ce forţele de ordine au descins în apartamentul politicianului, din centrul Kievului. Mascaţii, care au intervenit la ordinul procurorilor ucraineni, au fost nevoiţi să spargă uşa locuinţei.

La scurt timp, politicianul a fost reţinut de forţele de ordine chiar pe acoperişul clădirii, aflate în preajma Maidanului.

Cît timp Saakaşvili se afla pe acoperiş, în faţa edificiului mai mulți activiști și susținători de-ai lui au protestat față de acțiunile guvernării de la Kiev.

Anterior, autoritățile ucrainene au deschis o anchetă penală pe numele lui Saakaşvili, pentru tentativă de lovitură de stat.


Potrivit clasei politice de la Kiev, protestele organizate în luna octombrie de opozant în fața Radei au fost ilegale.

Fostul președinte al Georgiei și fostul guvernator al regiunii Odessa este, în prezent, apatrid, după ce președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?