Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

20 de km de drum vor fi reabilitaţi anul viitor în Chișinău

4 dec. 2017,, 17:33   Capitala
2784 0

În jur de 20 de km de drum vor fi reabilitaţi anul viitor în Capitală.

Proiectele de infrastructură sînt incluse în planul de acţiuni pentru fluidizarea traficului rutier.

În reparaţii vor intra străzile 31 August, Tighina, Alexandru cel Bun şi Ion Creangă. Aceste lucrări vor costa aproape 240 de milioane de lei, dintre care aproximativ 200 de milioane vor fi oferite sub formă de împrumut de Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare.

"Pe aceste străzi avem ambuteiaje fregvente, avem carosabil defectuos şi, renovînd aceste tronsoane mari de drum vom avea şi o fluidizare mai bună, mai ales că vom stabili şi reguli clare de parcare pe ele", a menţionat Vitalie Butucel, şeful interimar al Direcţiei Transport şi Căi de Comunicaţie.

De asemenea, autorităţile vor să prelungească patru artere, inclusiv bulevardul Mircea cel Bătrîn, care va fi extins pînă la strada Bucovinei. În acest sens sînt necesare 438 de milioane de lei.

În proiectul bugetului municipal pentru 2018, aprobat în prima lectură de consilieri, pentru construcţia şi reparaţia drumurilor sînt preconizate peste 700 de milioane de lei. În 2017, în Chişinău au fost construiţi doar trei km de drum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?