X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Vatican a apărut un brad gigantic

5 dec. 2017,, 01:01   Externe
3824 0

Un brad gigantic, de 25 de metri înălțime, din pădurea Romincka, din nord-estul Poloniei, transportat la Vatican la sfîrșitul lunii noiembrie, a fost decorat cu mii de ornamente și șiruri de beculețe, informează luni agenția poloneză de presă PAP.

Podoabele au fost realizate, printre alții, de copii din secțiile de oncologie din mai multe spitale din Italia.

De asemenea, de crengile bradului au fost agățate dorințe de Crăciun scrise în mai multe limbi.

În fiecare an, bradul de Crăciun din Vatican provine din diverse regiuni ale Italiei sau din alte țări europene. Acest obicei a fost introdus în urmă cu 35 de ani de Papa Ioan Paul al II-lea, născut în Polonia.

Aceasta este pentru prima dată în douăzeci de ani cînd un pom de Crăciun a fost adus la Vatican din Polonia. În 1997, un brad din Zakopane, din sudul Poloniei, i-a fost prezentat lui Papa Ioan Paul al II-lea.


Bradul de Crăciun din acest an este un dar pentru Papa Francisc din partea arhiepiscopilor și episcopilor din zonele metropolitane Warmia și Bialystok și Direcția Generală a Pădurilor de Stat din Bialystok din nord-estul Poloniei. O delegație din partea acestora va ajunge la Vatican în decembrie pentru a se întîlni cu Papa și a aprinde beculețele din pomul de Crăciun.

Bradul va rămîne în piața din fața Bazilicii din Vatican pînă la data de 7 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?