X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Republica Franceză va contribui la dezvoltarea domeniului transplantului în Moldova

4 dec. 2017,, 13:40   Societate
2004 0

Relațiile de cooperare moldo-franceze în dezvoltarea domeniului transplantului în țara noastră vor prospera.

Și asta datorită unui acord de colaborare trilateral dintre Agenţia de Biomedicină din Paris, Franţa, Agenţia de Transplant a Republicii Moldova şi Ambasada Franţei la Chişinau, semnat la 30 noiembrie curent la Chișinău, notează NOI.md.

„Semnarea acestui acord va impulsiona cooperarea dintre ţări și va permite organizarea unor misiuni ale experţilor francezi în Moldova, stagii şi invitaţii în Franţa pentru personalul implicat în activităţi de transplant din țara noastră. La fel, profesioniştii din Republica Moldova vor participa la seminare de formare, vor primi suport privind dezvoltarea unor proiecte în domeniul transplantului în ţara noastră”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Colaborarea cu Agenţia de Biomedicină din Franţa a început în anul 2004, iar de atunci mai mulți coordonatori de transplant, medici de terapie intensivă, anesteziologi, chirurgi, clinicieni și laboranți au efectuat zeci de vizite de studii și stagii de formare profesională, fiind acordat și un suport în domeniul transplantului renal, transplantului hepatic, al Băncii de Ţesuturi Umane și elaborate un şir de proceduri standard de operare.

Menţionăm ca pînă în prezent au fost semnate două acorduri de cooperare cu Republica franceză în domeniul susţinerii activităţilor de transplant în ţara noastră.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?