Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Noi reguli de import al produselor zootehnice din Rusia în Moldova

2 dec. 2017,, 11:01   Economie
4577 5

Republica Moldova introduce noi cerințe pentru importul de produse de origine animală din Rusia, care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de către birourile regionale ale Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor”, care a făcut referire la informația difuzată de Serviciu pe 21 noiembrie 2017. Conform informației, începînd cu 1 ianuarie 2018, exportul de produse de origine animală pe teritoriul Republicii Moldova va fi posibil numai cu companii care au fost supuse inspecției de către specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a Republicii Moldova.

După cum se menționează, în conformitate cu reglementările și legislația Moldovei, în care, de-a lungul ultimilor ani, au fost adoptate numeroase modificări, Agenția este obligată să inspecteze întreprinderile exportatoare de produse animaliere pe teritoriul Republicii Moldova. O astfel de inspecție va fi posibilă după primirea unei cereri de la entitatea economică din Moldova interesată în import și a notificării oficiale din partea Serviciului „Rosselhoznadzor”.

Informația a fost prezentată pentru avizarea întreprinderilor rusești interesate în exportul produselor sale pe teritoriul Moldovei și care sînt gata să accepte inspecții efectuate de către experții moldoveni în termenele convenite și în prezența companiilor care anterior au fost supuse inspecției specialiștilor Agenției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?