Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Domeniile în care Moldova și Georgia vor realiza proiecte comune de investiții

1 dec. 2017,, 14:10   Economie
2474 0

Republica Moldova și Georgia intensifică cooperarea bilaterală pentru implementarea proiectelor de investiții în domeniul infrastructurii, energiei, turismului, industriei ușoare și celui agroalimentar, notează NOI.md.

Acest lucru a fost comunicat de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), care a menționat că oportunitățile de inițiere a proiectelor investiționale moldo-georgiene în domeniul infrastructurii rutiere și agricole, industriei ușoare, energiei, turismului, competitivității produselor au fost principalele subiecte abordate la întîlnirea dintre Sergiu Bucătaru, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Zaharia, director general MIEPO și Sergiu Harea, președinte CCI, cu viceministrul Economiei și Dezvoltării Durabile din Georgia, Genadi Arveladze. Reuniunea oficialilor a avut loc în contextul vizitei prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, în Georgia în perioada 27-29 noiembrie a.c.

Oficialii au discutat despre rezultatele implementării Protocolului comisiei mixte interguvernamentale moldo-georgiene, care a avut loc pe 27-29 aprilie a.c. la Tbilisi, specificînd că, în urma forumului de afaceri organizat de MIEPO, au fost identificați noi rezidenți în Zona Economică Liberă „Bălți“ și „Ungheni-Business“, cu activitate în domeniul producției de vin și cabluri electrice.

Directorul MIEPO a afirmat că țara noastră este deschisă în continuare pentru investițiile georgiene, menționînd că Moldova oferă o serie de avantaje, inclusiv posibilitatea de a exporta produse atît în Vest, cît și în Est.

Potrivit Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova au fost înregistrate 33 de întreprinderi cu capital georgian, cu un volum total de investiții în sumă de 307,39 mii. lei.


În nouă luni ale anului 2017, volumul exporturilor din Republica Moldova în Georgia a constituit 13,44 milioane USD. În comparație cu aceeași perioadă a anului 2016, exporturile de mărfuri au crescut cu 1,77 milioane de dolari sau cu 15,16%. Principalele mărfuri exportate în Georgia sînt vinurile și băuturi spirtoase, medicamentele, apele minerale, sticla.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?