X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova cere un nou termen de alocare a banilor pentru reabilitarea drumurilor

1 dec. 2017,, 13:41   Economie
2353 1

Guvernul Moldovei va solicita Băncii Europene de Investiții (BEI) să prelungească termenul final pentru alocarea resurselor financiare din creditul de 75 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor.

Astfel, Guvernul a aprobat semnarea Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din țara noastră, semnat la Chișinău, la 23 noiembrie 2010.

Amendamentul nr. 2 la Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova şi BEI, în valoare totală de 75 de milioane de euro, are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate mijloacelor financiare acordate în baza contractului de finanțare pînă la 31 decembrie 2018. Documentul a fost elaborat luînd în considerare progresul lent înregistrat de antreprenori la executarea lucrărilor, din cauza incapacității financiare a acestora.

Prin semnarea acestui amendament este facilitată disponibilitatea mijloacelor financiare necesare pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță în supervizarea lucrărilor şi implementarea proiectului, pe parcursul duratei de execuție a lucrărilor, a perioadei de notificare a defecțiunilor şi a perioadei de prestare a serviciilor de consultanță.

Extinderea perioadei de valabilitate a creditului, în urma semnării Amendamentului nr. 2, va facilita diminuarea mijloacelor financiare care ar putea fi utilizate din bugetul de stat pentru finalizarea proiectului, în cazul lipsei surselor acordate inițial în baza Contractului de finanțare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?