Filip, mulțumit de progresele în discuțiile dintre Chișinău și Tiraspol

Filip, mulțumit de progresele în discuțiile dintre Chișinău și Tiraspol

Prim-ministrul Pavel Filip a salutat progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, notează NOI.md.

Șeful Executivului s-a referit la deschiderea podului care leagă localitățile Gura Bîcului și Bîcioc și la semnarea celor patru decizii protocolare privind problemele din regiunea transnistreană.

În acest sens, prim-ministrul a mulțumit tuturor persoanelor implicate în procesul de negocieri, dar și partenerilor din formatul „5+2” care asigură echilibrul în tratativele purtate de autorități și obținerea unor rezultate concrete.

Premierul s-a arătat convins că cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor resimți rezultatele pozitive în urma implementării deciziilor referitoare la restabilirea conexiunii de telefonie fixă și mobilă, asigurarea accesului fermierilor la propriile loturi de pământ, apostilarea diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior din regiunea transnistreană și, în mod special, funcționarea școlilor din stânga Nistruluicu predare în grafie latină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load