X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip: Summitul PaE a redat un suflu nou aspirațiilor europene ale Moldovei

1 dec. 2017,, 09:12   Politică
3292 2

Summitul Parteneriatului Estic care a avut loc săptămîna trecută la Bruxelles a redat un suflu nou în aspirațiile europene ale Republicii Moldova și acest lucru a fost cel mai important.

Totodată, Declarația summitului conține doar teze pozitive atunci cînd se referă la Moldova. Aprecierile au fost făcute de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Prim-ministrul susține că declarația summitului conține un limbaj pozitiv pe multe aspecte cum ar fi cel de integrare în coridoarele europene de transport, rețeaua TNT. De asemenea, s-a vorbit în limbaj pozitiv la subiectul reducerii tarifelor la convorbirile în roaming cu Uniunea Europeană, la aspectul securității energetice. „Pentru noi este foarte important acest lucru și eu sper foarte mult, așa cum ne-am propus, cu suportul Uniunii Europene, să asigurăm interconexiunea pe energie. Sper foarte mult anul viitor să vedem progrese palpabile în acest sens – interconexiunea pe gaze naturale cu România”, spune premierul.

Pavel Filip a precizat că în cadrul summit-ului s-a discutat și despre dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. „Un element aparte cred că este programul celor 20 de livrabile pînă în anul 2020, un program foarte interesant”, a afirmat premierul. Potrivit lui, există intenția de a dezvolta un plan de acțiuni pentru asigurarea livrării acestor rezultate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?