Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Operațiune la nivel european, pentru combaterea infracțiunilor cibernetice

30 noi. 2017,, 15:20   Societate
2158 1

În perioada 20-24 noiembrie 2017, reprezentanții Centrului pentru pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Național de Investigații au participat la operațiunea desfășurată la nivel european pentru combaterea infracțiunilor cu utilizarea mijloacelor de plată electronice (money mule), notează NOI.md.

Operațiunea s-a desfășurat pe întreg teritoriul țării, inclusiv în țările membre UE.

Acțiunea a avut drept scop combaterea activităților infracționale de tip ,,money mule”, care constau în implicarea, voluntară sau involuntară, a cetățenilor în activități de legalizare a banilor proveniți din activități infracționale din sfera criminalității informatice.

În cadrul acestei acțiuni, angajații Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI au efectuat 7 percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost depistate probe privind implicarea în comiterea infracțiunilor.

Pe parcursul acțiunii internaționale ,,European Money Mule Action” polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice au acționat pentru depistarea și cercetarea autorilor infracțiunilor de transferuri de bani, în mod ilegal.


Programul ,,European Money Mule Action – (EMMA)” este un proiect operațional pilot, creat cu scopul de a combate fraudele online, precum şi fraudele privind mijloacele de plată electronică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?