Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Germania salută reluarea negocierilor în formatul "5 + 2"

29 noi. 2017,, 16:51   Politică
2346 0

Germania a salutat reluarea negocierilor privind reglementarea transnistreană în formatul "5 + 2".

Declarația a fost făcută de către reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, în cadrul comentariului său pe marginea rezultatelor rundei de negocieri în format "5 + 2", care a avut loc în perioada 27-28 noiembrie în Austria.

"Salutăm desfășurarea negocierilor oficiale la Viena, după o pauză de un an. Astfel, partenerii de dialog își confirmă din nou loialitatea față de formatul "5 + 2" ca fiind modalitatea coordonată către o soluționare pe termen lung și echitabilă a conflictului. Ne bucură faptul că problema a ajuns la un compromis pe probleme importante. Progresele demonstrează că strategia pașilor mici, pe care Germania a început să o pună în aplicare în timpul președinției OSCE, în 2016, iar Austria a continuat-o cu succes, în anul 2017, a fost cea corectă", este menționat în declarație.

În document este exprimată determinarea Germaniei de a contribui la reglementarea transnistreană "cu condiția păstrării integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova și menținerii statutului special al Transnistriei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?