X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un criminal de război a băut o sticluță cu otravă cînd și-a auzit verdictul

30 noi. 2017,, 00:01   Externe
2674 2

O audiere pentru condamnarea criminalului de război Slobodan Praljak la Curtea Internațională de Justiție de la Haga a fost suspendată, după ce acuzatul a băut o sticluță cu otravă în momentul în care și-a auzit verdictul, scrie BBC News.

Slobodan Praljak, unul dintre cei șase foști policieni croați bosniaci și lideri militari, fusese condamnat de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie la 20 de ani de închisoare, în 2013, pentru crimele comise în războiul croato-bosniac (1992-1994).

În momentul în care judecătorul Curții de la Haga a decis să mențină pedeapsa din 2013, Praljak le-a spus celor din sală: „Slobodan Praljak nu este un criminal de război. Resping judecata voastră. Am băut otravă”.

Praljak este acuzat că, din postura de comandant militar senior, a ordonat direct masacrul populației bosniace de religie musulmană în aproximativ 30 de localități din Bosnia și Herțegovina.

De asemenea, Slobodan Praljak este acuzat și de coordonarea operațiunii de bombardare a podului vechi din Mostar, construit în secolul XVI-lea, în noiembrie 1993.


Praljak a servit ca general în armata croată și în Consiliul de Apărare al Republicii Croate Herțeg-Bosnia, o entitate nerecunoscută din Bosnia și Herțegovina care a existat între 1991 și 1994. Entitatea a fost înființată cu scopul de a rupe din teritoriul Bosniei și Herțegovinei și a se uni apoi cu Croația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?