Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În Moldova va fi creată Agenția Informații și Sisteme Juridice

29 noi. 2017,, 15:10   Societate
2212 0

Actualul Centru de informații juridice din subordinea Ministerului Justiției va fi reorganizat și redenumit în Agenția Informații și Sisteme Juridice, comunică NOI.md.

Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul general de stat al Ministerului, Anatolie Munteanu. Potrivit lui, instituția creată va avea misiunea de a dezvolta sistemul integrat de informare juridică și de a administra interoperabilitatea sistemelor informaționale din sectorul justiției.

Agenția va mai avea următoarele sarcini: aplicarea apostilei, legalizarea actelor oficiale și prestarea serviciilor informaționale, va ține registrele privind profesiile conexe sistemului justiției și serviciile prestate de acestea. Totodată, instituția se mai ocupa de evidența și sistematizarea legilor, ordonanțelor și hotărîrilor Guvernului, Parlamentului, a Curții Constituționale, precum și a decretelor președintelui.

Aceasta va mai gestiona registrul garanțiilor reale mobile, registrul dosarelor succesoriale și testamentelor, sistemul informațional e-procură, sistemul informațional e-legislație, Registrul apostilei. Instituția va fi condusă de un director numit și eliberat prin ordinul ministrului Justiției.

În contextul optimizării structurii Ministerului, Serviciul de Stat de Arhivă va trece în subordinea Ministerului Justiției, a mai comunicat Anatolie Munteanu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?