X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chișinău au fost identificate cele mai periculoase străzi

29 noi. 2017,, 12:31   Capitala
2462 0

Pe o treime din străzile Chișinăului, lipsește complet iluminatul, iar acest lucru are cel mai mare impact negativ asupra vieții cetățenilor.

Odată cu sosirea nopții străzile: Muncești, Calea Basarabiei, Albișoara, Șciusev și multe altele se cufundă în întuneric. Pe strada Muncești, a cărei lungime măsoară cîțiva kilometri, singura sursă de lumină pe timp de noapte sînt farurile mașinilor. Aici nu există aproape nici o lumină stradală, șoferii și pietonii sînt nevoiți să se miște prin întuneric. Aceeași situație e și pe strada Albișoara. Oamenii sînt expuși riscului de fiecare dată cînd trebuie să traverseze drumul.

Întunericul de pe străzile capitalei creează condițiile cele mai favorabile pentru săvîrșirea infracțiunilor. Potrivit datelor Poliției, pe străzile neiluminate se comite cel mai mare număr de infracțiuni. Locuitorii de pe str. Vadul-lui-Vodă se plîng că le este frică să se întoarcă acasă seara, mai ales, că acum se întunecă foarte devreme. Mulți trecători devin victime ale atacurilor jefuitorilor. Locuitorii orașului s-au adresat la Întreprinderea Municipală «Lumteh», care este responsabilă de iluminatul stradal, dar fără nici un folos. Problema lor așa și a rămas nerezolvată.

Potrivit conducerii companiei «Lumteh», ei lucrează asupra extinderii rețelelor de iluminat stradal și promit să rezolve această problemă în viitorul apropiat.

«În ceea ce privește strada Calea Basarabiei, reconstrucția porțiunii în perimetrul străzilor Ismail pînă la strada Petricani este programată pentru anul viitor. Pînă cînd se efectuează lucrări în zona pieței. Săptămîna trecută au lucrat pe strada Albișoara 72, 74, 80, 82 și așa mai departe»,a explicat directorul Întreprinderii Municipale «Lumteh» Nicolai Vereșco.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?