Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Alarmant! Mistreții din pădurile Moldovei ar fi infectați cu pestă porcină

29 noi. 2017,, 10:41   Societate
1628 0

Ar exista suspiciuni că mistreții din fauna sălbatică din Republica Moldova ar fi infectați cu virusul pestei porcine africane (PPA), notează NOI.md. citînd Serviciul de presă al ANSA.

Directorul general al ANSA, Gheorghe Gaberi, într-o ședință la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a subliniat necesitatea mobilizării eforturilor în scop de prevenire a extinderii acestei boli periculoase, care poate afecta nu doar animalele sălbatice, dar şi cele domestice, totodată, existînd şi un pericol mare pentru economia ţării, care ar putea avea pierderi considerabile de pe urma restricţiilor de export a produselor agricole, restricţii generate de apariţia PPA.

Vicedirectorul general al ANSA, Vsevolod Stamati, a informat asistenţa despre măsurile întreprinse pînă în prezent, precizînd că Agenţia are acceptul laboratorului de referinţă din Madrid (Spania) pentru efectuarea testelor de laborator şi că în cel mai scurt timp probele vor fi expediate la această instituţie de investigaţii. În altă ordine de idei, Stamati, care s-a aflat la Praga la o consfătuire internaţională la tema combaterii pericolului de extindere a pestei porcine, (cu participarea reprezentanţilor din 14 ţări, unde sînt înregistrate focare de PPA) a expus viziunea şi poziţia făcută publică la această întrunire, unde s-a vorbit cu multă îngrijorare de pericolul răspîndiriii acestei boli periculoase.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X