X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gradul de implementare a Foii de parcurs a reformelor prioritare a crescut

28 noi. 2017,, 18:50   Societate
1479 0

Nivelul general de implementare de către Guvernul Moldovei a Foii de parcurs pentru Programul prioritar de reformă în ultimele două săptămîni a crescut de la 16,67% la 21,57%.

Acest fapt a fost remarcat de către experții Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, care, împreună cu Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” și Centrul de Resurse Juridice din Moldova, cu asistența USAID, implementează un proces de monitorizare a implementării Foii de parcurs pentru reformele prioritare pentru a doua jumătate a anului 2017, relatează NOI.md.

Experții au menționat că, conform celei mai recente actualizări, nivelul general de implementare a Foii de parcurs în ultimele două săptămîni a crescut de la 16,67% pînă la 21,57%. Domeniul cu cel mai înalt nivel de implementare ține de climatului investițional și a mediului de afaceri, unde nivelul de implementare este de 50%, urmat de reforma de guvernanță în sectorul financiar-bancar și domeniul educație, cultură, știință, acestea din urmă fiind implementate în proporție de 25%.

Exercițiul de monitorizare cuprinde perioada iulie-noiembrie 2017 și vizează toate cele opt domenii de reforme din Foaia de parcurs menționată: 1) Reforma administrației publice; 2) Justiția și combaterea corupției; 3) Drepturile și libertățile fundamentale; 4) Guvernanța în sectorul financiar-bancar; 5) Îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri; 6) Agricultură și siguranța alimentelor; 7) Educația, cultura, știința; 8) Programele sociale.

Rezultatele monitorizării sînt publicate online prin intermediul unei platforme interactive (dashboard), care este actualizată o dată la două săptămîni. Platforma oferă în mod deschis opinia independentă a experților privind statutul fiecărei acțiuni asumate de către Guvern și Parlament, într-un format accesibil publicului larg.


La 1 decembrie vor fi prezentate rezultatele intermediare în cadrul evenimentului de prezentare a raportului intermediar de monitorizare a agendei de reforme prioritare a Guvernului și Parlamentului. Înregistrarea poate fi făcută pe pagina evenimentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?