Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Antarctica s-a încheiat una dintre cele mai periculoase curse din lume

29 noi. 2017,, 05:00   Sport
2599 0

Un locuitor al Danemarcei a cîștigat maratonul, desfășurat la minus 30 de grade.

În Antarctica s-a desfășurat maratonul cu cele mai extreme condiții, pentru organismul uman, din lume. La maratonul de gheață din Antarctica au participat 55 de persoane.

Cursa s-a desfășurat la doar o mie de kilometri de Polul Sud. Cîteva cercuri în jurul uneia dintre Stațiile de Cercetare din Antarctica, la 42 de kilometri la temperatura de minus 30. În asemenea condiții, important era să alegi bine lenjeria termică potrivită și să-ți protejezi fața, iar pe tot parcursul distanței organizatorii le-au oferit sportivilor hrană și apă.

Cîștigător al cursei prin deșertul de zăpadă pitoresc din Antarctica a devenit atletul din Danemarca. Frank Johansen a reușit să parcurgă 42 de kilometri în 3 ore 37 de minute și 46 de secunde. Pentru comparație, este vorba de o oră și jumătate mai mult decît rezultatele cîștigătorilor maratoniștilor clasici din New York, Berlin sau Boston.


Printre femei, cîștigătoare a devenit americanca Kelly McClay.

"A fost uimitor, cursa a fost minunată și totul a mers așa, cum mi-am imaginat!" a comentat ea.

Vă reamintim că recent un cuplu britanic a pornit într-o călătorie extremă, desculți prin America.

Anterior, Tom Chapman din Statele Unite ale Americii a călătorit prin întreaga Nouă Zeelandă cu un pește-jucărie. Potrivit spuselor lui, jucăria îi ajută să găsească limbă comună cu ceilalți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?