TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Proces fără de sfîrșit în dosarul parcărilor cu plată

Ședința de judecată în dosarul parcărilor cu plată, în care primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, este principalul figurant, a fost contramandată din nou.

Astăzi urma să fie audiat primul martor al acuzării, în persoana lui Igor Gamrețchi, dar acest lucru nu a mai avut loc, deoarece avocații lui Chirtoacă cer să fie examinate mai întîi toate chestiunile de procedură.

Potrivit procurorului, la fiecare ședință de judecată avocații primarului suspendat înaintează cîte o cerere, iar din acest motiv procesul bate pasul pe loc. „Astăzi urma să fie audiat martorul acuzării, Igor Gamrețchi. În total sînt cinci martori ai acuzării, pe care o să-i vedeți la ședințele viitoare. Partea apărării tergiversează examinare în fond a dosarului”, a spus procurorul.

La rîndul său, Dorin Chirtoacă acuză procurorul și judecătorul creează „haos” în actul justiției.

„Se tergiversează pentru că judecătorul Alexandru Negru a solicitat un aviz de la Curtea Supremă de Justiție. Dînsul a cerut acest aviz pentru că vrea să știe cum procedează mai departe. Acest judecător a provocat o avalanșă de cereri din partea avocaților. Instanța trebuie să se expună pe fiecare cerere în parte ți să nu creeze haos. Chestiunile de procedură se judecă se parat de cauză. Ei ne acuză pe noi că tergiversăm examinarea cauzei, dar ei de fapt refuză să examineze cererile noastre. E o simulare primitivă a aplicării legii. Trebuie să încheiem cu chestiunile de procedură și să trecem la fond”, s-a apărat Chirtoacă.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load