X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Silvia Radu nu le-a interzis șefilor de direcție să vorbească cu presa

28 noi. 2017,, 13:51   Capitala
2521 0

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, nu le-ar fi interzis șefilor de direcție să comunice cu presa, notează NOI.md cu referire la o dispoziție a primarului capitalei.

Dispoziția a fost emisă după ce ieri șeful Direcției generale transport, public și căi de comunicație, Oleg Poiată, a acuzat-o pe Silvia Radu că le-ar interzice funcționarilor publici să comunice cu presa. În documentul semnat de Radu, se cere ca organizarea evenimentelor publice convocate de Primărie: conferințe de presă, briefinguri, declarațiile de presă, dar și emiterea comunicatelor, să revină strict Direcției relații publice a Primăriei. Astfel, orice comunicare inițiată de către personalul Primăriei trebuie să treacă prin Biroul de presă al instituției.

În ceea ce privește întreprinderile prestatoare de servicii precum Apă-Canal, Parcul Urban de Autobuze, Regia Transport Electric, Lumteh, acestea vor trebui să-și coordoneze acțiunile publice cu direcția responsabilă cu cel puțin șase ore pînă la producerea lor.

Potrivit șefului Direcției relații publice, Vadim Brînzaniuc, dispoziția a fost semnată pentru a armoniza comunicarea internă și pentru a respecta practica instituțiilor europene.

„O astfel de decizie s-a impus după cazul de la Grădinița 157 din capitală, cînd Direcția educație a convocat o conferința de presă, repejor, ca să se justifice. Documentul nu interzice șefilor de direcție să vorbească la telefon cu jurnaliștii. Convocarea de către funcționari a unor evenimente de presă trebuie făcută prin Biroul de presă. Este o practică normală, pentru a putea avea o comunicare eficientă. Directoarea grădiniței a profitat, la acel moment, de o conferință pentru a pasa responsabilitatea”, a explicat Brînzaniuc pentru deschide.md.


Reamintim că, ieri, în cadrul ședinței serviciilor municipale, Oleg Poiată a declarat că primarul interimar le-a interzis funcționarilor publici să comunice cu presa.

Mai jos este postat documentul semnat de Silvia Radu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?