X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Vin vremuri grele pentru dăunătorii plantelor din Moldova

28 noi. 2017,, 15:01   Economie
2537 0

Deoarece dăunătorii nu țin cont de frontiere, Armenia, Belarus, Moldova și Ucraina au decis să colaboreze cu FAO pentru a preveni intrarea, stabilirea și răspîndirea dăunătorilor.

Colaborarea pe parcursul unui an a vizat consolidarea capacităților serviciilor naționale de control fitosanitar în cele patru țări din Europa de Est.

Un atelier de lucru de patru zile, deschis ieri în Hrodna, Belarus, este evenimentul final în cadrul proiectului FAO. Reprezentanții agențiilor guvernamentale prezenți la eveniment, vor primi instruire practică de la experți internaționali recunoscuți, folosind echipamente moderne de laborator și instrumente de inspecție. Ei își vor consolida cunoștințele privind procedurile de laborator și protocoalele de diagnosticare și control - pentru a asigura identificarea în timp util și eficient a organismelor dăunătoare de carantină și a celor reglementate.

"Consolidarea capacităților specialiștilor fitosanitari joacă un rol semnificativ în succesul întregului proiect", a declarat reprezentantul FAO pentru producția și protecția plantelor, Artur Shamilov. "Munca lor coordonată, cunoștințele actualizate și abilitatea de a lucra cu cele mai recente echipamente disponibile nu numai că vor spori securitatea alimentară pentru întreaga regiune, ci vor contribui la eliminarea barierelor administrative și a neîncrederii în comerțul bilateral și internațional".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?