X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grup de preoți: În societate, imaginea slujitorului Domnului este denigrată (VIDEO)

30 iul. 2013,, 11:18   Societate
4321 4
Foto: noi.md
Un grup de preoți din Chișinău și raionul Glodeni și-au exprimat indignarea față de felul în care sînt văzuți slujitorii Domnului în societate. Preoții spun că, după ce în presă au apărut mai multe înregistrări în care un preot este prins beat la volan, imaginea slujitorului lui Dumnezeu a fost denigrată. ”Cerem ca aceste cazuri unice să nu fie arătate și percepute ca generale. Noi nu mîncăm pur și simplu banii oamenilor – noi ne îngrijorăm de starea oamenilor, noi slujim”, a declarat Vitalie Șincari, protoiereu din Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Preotul a mai vorbit și despre faptul că enoriașii sînt dezamăgiți de imaginea pe care o au preoții și care este una denigratoare, în opinia lui. ”Am auzit enoriași care spun ”lasă că vă știm noi pe voi, preoții”. Dar noi nu putem să fim toți preoți ideali, biserica nu este un partid. Principiul nostru este simplu: să fim smeriți”, a afirmat părintele Vitalie Șincari.

Și părintele Roman Orașan, din Glodeni, și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că mass media difuzează reportaje denigratoare despre preoți, dar nu arată cît de greu le este slujitorilor Domnului. ”Soțiile noastre, la fel ca și multe femei din țară, sînt nevoite să plece peste hotare ca să cîștige pîinea”, a constatat preotul Roman Orașan. ”Mesajul nostru este unul simplu: noi nu sîntem toți așa de pierduți. Toți avem probleme, dar încercăm să facem față lucrurilor și să păstrăm moralitatea, să contribuim la dezvoltarea acestui stat. Biserica are în interiorul ei niște membri care o compromit și noi nu ne ascundem. Vă putem asigura că noi nu putem tolera așa ceva”.

Preoții afirmă că slujitorii bisericii care au greșit trebuie pedepsiți conform canoanelor, iar mass-media să fie mai transparentă atunci cînd reflectă activitatea preoților.

Amintim că, la sfîrșitul săptămînii trecute, în presă a apărut o înregistrare video în care un preot a fost prins beat la volan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?