X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova și Ucraina: eforturi comune în atragerea investițiilor europene

27 noi. 2017,, 12:00   Economie
3972 1

Republica Moldova și Ucraina vor colabora în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile, în vederea atragerii investițiilor europene în proiecte de energie ”curată“, informează NOI.md.

Acest fapt îl prevede un memorandum de înțelegere în domeniul eficienței energetice, al energiei regenerabile și combustibililor alternativi, semnat de către Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova și Agenția de Stat pentru Eficiența Energetică și Economie de Energie a Ucrainei, în cadrul celui de-al IX-lea Forum Investițional Internațional „Energia regenerabilă și modernizarea industrială energoeficientă“, desfășurat în Ucraina.

Potrivit guvernului ucrainean, intențiile de cooperare în acest sens ale celor două țări le-au confirmat cu semnăturile lor directorul executiv interimar al Fondului pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova, Sergiu Corin, și președintele Agenției de Stat pentru Eficiența Energetică și Economie de Energie a Ucrainei, Serghei Savciuc.

Șeful instituției ucrainene a menționat că prevederile Memorandumului semnat de părți stipulează căutarea granturilor Uniunii Europene și depunerea în comun a cererilor din partea Ucrainei și Republicii Moldova pentru obținerea finanțării proiectelor de eficiență energetică. El a subliniat că ambele părți sînt interesate la maximum într-o cooperare fructuoasă.

Pe parcursul activității sale, din 2012, Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova a finanțat cu succes peste 250 de proiecte privind eficiența energetică și energia regenerabilă în Moldova, în valoare totală de peste 28 de milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?