Krasnoselski s-a întîlnit cu șeful delegației UE în Moldova

Krasnoselski s-a întîlnit cu șeful delegației UE în Moldova

Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, s-a întîlnit cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, pentru a discuta despre procesul de negociere dintre Transnistria și Moldova și cooperarea bilaterală dintre RMN și UE.

 „Transnistria intenționează să mențină contactele sale cu Uniunea Europeană, în special de comerț”, a menționat în cadrul întrevederii Vadim Krasnoselski, subliniind că conducerea republicii ține cont de recomandările experților europeni și analizează posibilitatea utilizării lor în practică, pornind de la specificul structurii de stat.

La rîndul său, Peter Michalko a remarcat aspectele pozitive ale cooperării și beneficiile accesului pe piața europeană deschis pentru entitățile economice.

Vorbind despre parcursul negocierilor dintre Moldova și Transnistria, interlocutorii au subliniat actualitatea activării acestora. Părțile au discutat, de asemenea, problemele ce vor fi abordate în cadrul reuniunii de la Viena în etapa următoare a negocierilor în formatul „5+2”.

Ambasadorul european a remarcat că „comunitatea internațională supraveghează cu mare atenție dezvoltarea dialogului“ și a apreciat faptul deschiderii podului în zona satelor Gura Bîcului și Bîcioc, reamintind că recuperarea lui a fost la un moment dat efectuată inclusiv în detrimentul Uniunii Europene. Diplomatul a asigurat că UE va continua să participe activ la „Conferința permanentă ...“, luînd măsuri pentru consolidarea dialogului dintre Transnistria și Moldova și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor din ambele republici.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load