Filip s-a întîlnit cu Merkel

Filip s-a întîlnit cu Merkel

În cadrul Summitului Parteneriatului Estic, premierul Pavel Filip s-a întîlnit cu Angela Merkel, cancelarul federal al Republicii Federale Germania, comunică NOI.md.

Oficialii au abordat aspecte ale parteneriatului bilateral și posibilitățile de dinamizare a acestuia.

„Mizăm și în continuare pe sprijinul Berlinului în promovarea agendei europene de reforme a Republicii Moldova, inclusiv în configurarea relaţiei Uniunii Europene cu ţările din Parteneriatul Estic”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, șeful Executivului a apreciat sprijinul politic constant acordat de către Republica Federală Germania în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rîndul său, Angela Merkel a spus că țara sa va continua să susțină modernizarea Republicii Moldova și realizarea reformelor orientate spre îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor. Totodată, oficialul german a salutat relansarea negocierilor în formatul „5+2”, menționând că Germania pledează pentru soluționarea politică a conflictului transnistrean.

Tot astăzi, Filip a avut o întrevedere și cu președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea lansării unei noi etape în procesul de apropiere a ţării noastre de UE, cu prilejul viitoarei preşedinţii a României la Consiliul UE, preconizate pentru prima jumătate a anului 2019.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load