X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Țigările se vor scumpi în Moldova

24 noi. 2017,, 15:40   Societate
3712 0

Prețul lațigările fără filtru va crește în Moldova, transmite NOI.md.

Acest lucru se datorează faptului că după publicarea în «Monitorul Oficial», au intrat în vigoare modificările la Legea bugetului de stat pentru anul 2017, care prevede majorarea prețurilor minime de vînzare cu amănuntul pentru țigările fără filtru.

În special, prețurile minime de vînzare cu amănuntul pentru țigările fără filtru oval au fost majorate de la 7 la 10 lei per pachet, iar pentru țigările fără filtru și țigarete - pînă la 12 lei per pachet.

Agenții economici, care se ocupăde comercializarea cu amănuntul a produselor de tutungerievor trebui să mărească prețurile minime de vînzare cu amănuntul la țigările fără filtrupînă la nivelul indicat, pentru a evita sancțiunile din partea angajaților Serviciului Fiscal de Stat.

De remarcat faptul că prețul minim de vînzare cu amănuntul pentru țigaretele cu filtru de la 1 ianuarie 2017 va constitui 16 lei per pachet și că acesta a fost menținut la același nivel.


Creșterea prețurilor minime de vînzare cu amănuntul pentru țigările fără filtru urmărește obiectivul de creșterea veniturilor la bugetul de stat, protejarea sănătății cetățenilor și a pieței interne a țigaretelor, combaterea concurenței neloiale și a contrabandei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?