X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Merkel și-ar putea coopta un aliat neașteptat

24 noi. 2017,, 19:30   Externe
2714 0

Conducerea Partidului Social-Democrat german s-a declarat deschisă la discuţii în încercarea de a scoate ţara din criza politică actuală.

Social-democraţii au renunţat la opoziţia faţă de ideea unei noi alianţe la guvernare cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, relatează afp.com. „SPD este convins că trebuie discutat. SPD nu este închis la discuţii”, a declarat secretarul general al formaţiunii, Hubertus Heil, după o reuniunea de opt ore a liderilor social-democraţi, sub conducerea preşedintelui Martin Schulz.

Pînă acum, Martin Schulz a refuzat categoric orice idee de a prelungi coaliţia actuală dintre partidul său cu blocul conservator CDU/CSU al Angelei Merkel în urma alegerilor legislative din septembrie, marcate de o înfrângere dură a SPD, în ciuda dificultăţilor ţării de a forma un nou guvern.

El a susţinut pînă acum opţiunea organizării de noi alegeri. Însă presiunea este tot mai mare în rîndul social-democraţilor pentru schimbarea poziţiei, în special după ce preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, el însuşi un social-democrat, a spus că vrea să evite un nou scrutin şi a făcut apel la toate partidele să dea dovadă de deschidere.


Steinmeier a avut o întrevedere cu Schulz pe acest subiect. „SPD nu se poate comporta ca un copil îmbufnat în colţul său”, a declarat unul din liderii SPD, actualul ministru de justiţie Heiko Maas. Alte voci din cadrul SPD s-au pronunţat pentru susţinerea unui guvern minoritar condus de conservatori, o opţiune pe care Angela Merkel a exclus-o până acum, pentru „a nu fi nevoiţi să căutăm o majoritate la fiecare decizie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?