X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

În zona dispariţiei submarinului argentinian, detectată o explozie

23 noi. 2017,, 19:30   Externe
3016 0

Sunetul anormal detectat în Oceanul Atlantic de Sud la scurt timp după dispariţia submarinului argentinian ARA San Juan se confirmă a fi "caracteristic unei explozii".

Despre acesta au anunţat autorităţile navale din Argentina, relatează Agenţia reuters.com. Enrique Balbi, purtător de cuvînt al forţelor navale argentiniene, a precizat că explozia din 15 noiembrie a fost "anormală, singulară, scurtă, violentă şi fără o natură nucleară".

Informaţia privind explozia a fost primită dimineaţă datei de 23 noiembrie, după un raport separat trimis de către SUA privind o "anomalie hidro-acustică" în aproximativ aceeaşi zonă şi acelaşi interval de timp în care echipajul submarinului a trimis ultimul semnal sonor. Marina argentiniană nu are suficiente informaţii pentru a stabili cauza exploziei sau dacă submarinul a fost atacat.

Autorităţile argentiniene, susţine de către Marina Statelor Unite, continuă operaţiunile de căutare şi salvare în Oceanul Atlantic. Chiar dacă submarinul ar fi intact, cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru cîteva zile.


Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul săptămînii trecute. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru cîţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?