Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Majoritatea polonezilor vor ca Germania să plătească despăgubiri de război

23 noi. 2017,, 21:30   Externe
2394 0

Mai mult de jumătate dintre polonezi (54%) consideră că ţara lor trebuie să solicite despăgubiri Germaniei pentru pagubele suferite de Polonia în Al Doilea Război Mondial.

Încă 36% dintre polonezi se opun acestei idei, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul CBOS, notează site-ul thenews.pl. În acelaşi timp, ancheta sociologică arată că 45% dintre polonezi sunt de părere că ţara lor ar putea avea mai mult de pierdut decât de câştigat dacă ar încerca să obţină despăgubiri, în timp ce 31% susţin contrariul.

Sondajul mai indică faptul că trei sferturi dintre polonezi nu cred că eforturile pentru a obţine despăgubiri ar avea succes. În plus, 71% din electoratul polonez estimează că relaţiile cu Germania ar avea de suferit dacă Varşovia ar face un astfel de demers.

În luna septembrie, premierul Beata Szydło a declarat că Polonia merită să primească despăgubiri din partea Germaniei, dar a precizat că executivul de la Varşovia nu a luat o decizie finală în această privinţă. În aceeaşi lună, liderul Partidului Lege şi Justiţie (aflat la guvernare la Varşovia), Jarosław Kaczynski, a acuzat Berlinul că încearcă să ‘se sustrage’ de la plata unor despăgubiri către Polonia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?