Cîți locuitori ai Moldovei vorbesc la telefoane mobile?

Cîți locuitori ai Moldovei vorbesc la telefoane mobile?

Datele privind dinamica pieței de telefonie mobilă pe primele nouă luni ale anului 2017 denotă menținerea tendinței de creștere a volumului de trafic de voce în aceste rețele.

Astfel, potrivit datelor, prezentate Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) de cei trei furnizori de servicii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom - Unite), în ianuarie-septembrie 2017 volumul traficului de voce în rețelele de telefonie mobilă s-a majorat față de perioada similară a anului 2016 cu 11,4 milioane de minute (+0,2 la sută) și a constituit 4 miliarde 640,5 milioane de minute, relatează NOI.md.


Potrivit ANRCETI, analiza evoluției traficului de voce arată că volumul traficului în rețelele Orange Moldova și Moldtelecom a înregistrat, în comparație cu nouă luni ale anului 2016, o creștere de 2,3 la sută și, respectiv, de 4,7 la sută, iar traficul în rețeaua Moldcell a scăzut cu 5,3 la sută.


În perioada raportată traficul mediu lunar de minute vorbite de un utilizator a rămas la nivelul anului trecut și a însumat 261 minute (patru ore și 21 minute), iar durata unui apel a fost de 1,7 minute.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load